Bavareza cu capsune si lamaie

Printeaza

Bavareza cu capsune si lamaie din: căpsune, lămâie, gelatină, friscă lichidă, zahăr.

Ingrediente:Bavareza_cu_capsune_si_lamaie

  •  500 g căpsune
  •  o lămâie
  •  6 foi gelatină
  •  400 ml friscă lichidă
  •  220 g zahăr

 

 

 

Mod de preparare:

Se pun foile de gelatină in apă rece să se înmoaie şi, între timp, se spală şi se curăţă căpşunele de codite. Se mixează căpşunele tăiate cu sucul de lămâie şi apoi se adaugă zahărul.

Apoi, ames­tecul de căpşune se omoge­nizează cu gelatina scursă de apa în exces. Se pune pe foc şi se amestecă pentru a topi gelatina. Se ţine maximum 5 minute şi apoi se lasă să se răcească.

Se bate frişca. Când compoziţia de căpşune s-a răcit bine şi chiâr începe să se închege, se amestecă uşor cu frişca. Se repartizează în forme şi se lasă la rece pentru 6 ore.

Bavareza cu capsune si lamaie

Bavareza_cu_capsune_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.