Bavareza cu capsune si lamaie
PrinteazaBavareza cu capsune si lamaie din: căpsune, lămâie, gelatină, friscă lichidă, zahăr.
- 500 g căpsune
- o lămâie
- 6 foi gelatină
- 400 ml friscă lichidă
- 220 g zahăr
Mod de preparare:
Se pun foile de gelatină in apă rece să se înmoaie şi, între timp, se spală şi se curăţă căpşunele de codite. Se mixează căpşunele tăiate cu sucul de lămâie şi apoi se adaugă zahărul.
Apoi, amestecul de căpşune se omogenizează cu gelatina scursă de apa în exces. Se pune pe foc şi se amestecă pentru a topi gelatina. Se ţine maximum 5 minute şi apoi se lasă să se răcească.
Se bate frişca. Când compoziţia de căpşune s-a răcit bine şi chiâr începe să se închege, se amestecă uşor cu frişca. Se repartizează în forme şi se lasă la rece pentru 6 ore.
Bavareza cu capsune si lamaie
Pofta buna!