Bavareza cu ciocolata
PrinteazaBavareza cu ciocolata din: branza, zahar de mesteacan, lapte, ciocolata neagra, cacao amara, gelatina.
- 400 g brână proaspătă sub formă de pastă cu 0% grăsime
- 50 g zahăr de mesteacăn
- 100 ml lapte semidegresat
- 100 g ciocolată neagră
- 1 lingură cu vârf cacao amară
- 4 foi de gelatină
Mod de preparare:
Inmuiaţi foile de gelatină în puţină apă rece. Amestecaţi brânza şi zahărul într-o salatieră. Rupeţi ciocolata în bucăţele.
Incălziţi laptele împreună cu ciocolata şi cacaua într-o cratiţă mică. Atunci când e gata să dea în clocot, amestecaţi ca să se topească ciocolata.
Luaţi de pe foc, adăugaţi gelatina, amestecaţi din nou, apoi turnaţi în jet subţire peste brânză, bătând cu telul. Turnaţi în castronaşe şi ţineţi la frigider cel puţin 4 ore.
Scoateţi din castronaşe în farfurii.
Pofta buna!