Bavareză cu fructe

Printeaza

Bavareză cu fructe 

Ingrediente:Bavareză cu fructe

  • 20 g de foi de gelatină
  • 100 g fructoză
  • 600 g fructe de pădure (zmeură, căpşuni, coacăze, afine)
  • 25 cl de smântână
  • 1 legătură mică de mentă (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Puneţi gelatina într-un bol cu apă rece. Intr-o cratiţă, încălziţi 6 cl de apă cu fructoză. Lăsaţi să fiarbă la foc mic până când obţineţi un lichid asemănător cu un sirop.

Presaţi gelatina cu mâna pentru a o scurge bine. Adăugaţi-o la siropul de fructoză. Lăsaţi să se topească, amestecând totul împreună. Turnaţi într-o cană şi daţi deoparte.

După ce aţi spălat şi pregătit fructele, amestecaţi-le pentru a face din ele un piure. încorporaţi siropul. Bateţi smântână până obţineţi o frişcă tare (pentru a creşte, smântână şi telul trebuie să fie foarte reci).

Incorporaţi piureul de fructe cu sirop în frişcă, amestecând cu grijă.

Turnaţi acest amestec într-o formă de copt pentru şarlote, cu strat antiaderent. Lăsaţi să se închege la frigider, peste noapte. Scoateţi din formă înainte de a servi şi decoraţi cu frunze de mentă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.