Bavareză cu fructe
PrinteazaBavareză cu fructe
- 20 g de foi de gelatină
- 100 g fructoză
- 600 g fructe de pădure (zmeură, căpşuni, coacăze, afine)
- 25 cl de smântână
- 1 legătură mică de mentă (pentru decor)
Mod de preparare:
Puneţi gelatina într-un bol cu apă rece. Intr-o cratiţă, încălziţi 6 cl de apă cu fructoză. Lăsaţi să fiarbă la foc mic până când obţineţi un lichid asemănător cu un sirop.
Presaţi gelatina cu mâna pentru a o scurge bine. Adăugaţi-o la siropul de fructoză. Lăsaţi să se topească, amestecând totul împreună. Turnaţi într-o cană şi daţi deoparte.
După ce aţi spălat şi pregătit fructele, amestecaţi-le pentru a face din ele un piure. încorporaţi siropul. Bateţi smântână până obţineţi o frişcă tare (pentru a creşte, smântână şi telul trebuie să fie foarte reci).
Incorporaţi piureul de fructe cu sirop în frişcă, amestecând cu grijă.
Turnaţi acest amestec într-o formă de copt pentru şarlote, cu strat antiaderent. Lăsaţi să se închege la frigider, peste noapte. Scoateţi din formă înainte de a servi şi decoraţi cu frunze de mentă.
Poftă bună!