Bavareză cu vin dulce
PrinteazaO reteta delicioasa de bavareza cu vin dulce din: lapte, vin rosu, smantana, zahar, ciocolata menaj, galbenusuri, foi de gelatina, pastaie de vanilie, flori, zahar si zeama de lamaie.
- 250 ml lapte
- 150 ml vin roşu foarte dulce
- 300 ml smântână dulce
- 125 g zahăr
- 50 g ciocolată menaj
- 4 gălbenuşuri
- 3 foi de gelatină
- 1 păstaie de vanilie
- 12 flori
pentru crema caramel:
- 100 g zahăr
- 20 ml smântână dulce
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pune gelatina la înmuiat în apă rece, iar laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie, apoi scoate-o. Pune gălbenuşurile într-un castron şi freacă-le cu zahărul până când se albesc, apoi toarnă laptele cald în fir subţire, amestecând continuu cu un tel şi vinul dulce. Adaugă gelatina stoarsă şi amestecă până se dizolvă complet.
Strecoară crema printr-o sită într-un alt castron şi scufundă-1 30 de secunde într-un vas cu apă rece, amestecând din când în când. Bate smântână până când devine frişcă şi încorporeaz-o în cremă, amestecând uşor. Toarnă compoziţia într-o formă rotundă cu gaură udată în prealabil cu apă rece şi las-o în frigider cel puţin 3 ore.
Topeşte ciocolata la bain-marie, înmoaie florile în ea, aşază-le pe o farfurie şi lasă-le să se răcească. Prepară crema caramel punând într-o crăticioară zahărul cu 3 linguri de apă amestecată cu zeama de lămâie şi ţine pe foc, amestecând continuu până când compoziţia capătă o culoare aurie. Adaugă smântână şi fierbe, la foc mic, timp de 10 minute.
Scoate bavareza din frigider, scufundă forma 30 de secunde într-un vas cu apă clocotită, apoi răstoarn-o pe un platou. Toarnă deasupra crema caramel şi decorează cu florile-lampion glasate cu ciocolată.
Bavareză cu vin dulce
Poftă bună!