Bavareză de căpşuni şi ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni, zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Bavareză de căpşuni şi ciocolată

  • 200 g căpşuni bine coapte
  • 4 linguri zahăr
  • 3 foi de gelatină
  • 180 ml smântână dulce
  • 150 g fulgi de ciocolată (sau granule)

 

Mod de preparare:

Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe. Taie-le bucăţi şi pune-le într-o oală. Adaugă zahărul şi fîerbe-le 5 mi­nute pe foc mic. Pasează-le cu mixerul sau în blender şi adaugă gelatina înmuiată şi stoarsă.

Lasă compoziţia să se răcorească şi, între timp, pune smântână într-un castron foarte rece şi bate-o cu telul sau cu mixerul până când obţii frişcă, apoi încorporeaz-o uşor în crema de căpşuni.

Imbracă interiorul unei forme de chec cu folie alimentară şi toarnă în el compoziţia până la marginea de sus. Pune for­ma în frigider pentru 2 ore, apoi răstoarn-o pe un platou.

Acoperă bavareza cu fulgi sau granule de ciocolată şi taie-o felii groase. Serveşte-o decorată cu bucăţi de căpşuni.

Bavareză de căpşuni şi ciocolată

Bavareză de căpşuni şi ciocolată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.