Bavareză de căpşuni şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni, zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata.
- 200 g căpşuni bine coapte
- 4 linguri zahăr
- 3 foi de gelatină
- 180 ml smântână dulce
- 150 g fulgi de ciocolată (sau granule)
Mod de preparare:
Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe. Taie-le bucăţi şi pune-le într-o oală. Adaugă zahărul şi fîerbe-le 5 minute pe foc mic. Pasează-le cu mixerul sau în blender şi adaugă gelatina înmuiată şi stoarsă.
Lasă compoziţia să se răcorească şi, între timp, pune smântână într-un castron foarte rece şi bate-o cu telul sau cu mixerul până când obţii frişcă, apoi încorporeaz-o uşor în crema de căpşuni.
Imbracă interiorul unei forme de chec cu folie alimentară şi toarnă în el compoziţia până la marginea de sus. Pune forma în frigider pentru 2 ore, apoi răstoarn-o pe un platou.
Acoperă bavareza cu fulgi sau granule de ciocolată şi taie-o felii groase. Serveşte-o decorată cu bucăţi de căpşuni.
Bavareză de căpşuni şi ciocolată
Poftă bună!