Bavareza de ciocolata alba
PrinteazaO reteta delicioasa de bavareza cu ciocolata alba, galbenusuri, zahar pudra, cacao, lapte, foi de gelatina, frisca, smantana, zahar tos.
- 80 g ciocolata alba
- 4 gălbenusuri
- 75g zahăr pudră
- 30g cacao
- 250 ml lapte
- 4 foi de gelatină
- 125ml frişca
- 4 linguri smântână proaspătă
- 40g zahăr tos
Mod de preparare:
Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi cacaoa. Amestecaţi bine. Separat, fierbeţi laptele şi apoi luaţi-l de pe foc. Puneţi în el ciocolata ruptă în bucăţele şi lăsaţi-o să se înmoaie câteva minute, apoi amestecaţi până când aceasta se topeşte.
Turnaţi laptele cu ciocolată peste compoziţia cu gălbenuşuri şi puneţi amestecul pe foc mic. Amestecaţi mereu, să nu se prindă de vas şi ţineţi pe foc până când compoziţia începe să se îngroaşe.
Compoziţia trebuie luată de pe foc înainte de a începe să fiarbă. Inmuiaţi gelatina 5 minute în putină apă rece. Turnaţi apoi gelatina în compoziţia preparată anterior, amestecaţi bine şi lăsaţi compoziţia la răcit. Bateţi frişca şi adăugaţi-o în compoziţie.
Amestecaţi şi turnaţi compoziţia într-o formă specială pentru şarlote. Ţineţi forma 12 ore la frigider. în momentul servirii ornaţi bavareza, răsturnată pe o farfurie, cu smântână bătuta cu zahăr tos pentru a obţine frişcă proaspătă.
Pofta buna!