Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

Printeaza

O reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni, zahar si frunze de menta.

Inrgediente:Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

  • 250 ml lapte integral
  • 250 g iaurt integral
  • 250 ml smântână dulce
  • 1 lingură zahăr
  • 3 foi de gelatină

pentru sos:

  • 300 g căpşuni
  • 100 g zahăr

pentru decor:

 

  • căpşuni
  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Pune gelatina la înmuiat în apă rece şi las-o câteva minute. Toarnă laptele şi zahărul într-o cratiţă şi pune-le la fiert, amestecând din când în când. Când începe să cloco­tească, adaugă gelatina stoarsă bine şi dizolv-o în lapte, apoi lasă amestecul să se răcească.

Incorporează iaurtul în amestecul rece şi smântână bătută, amestecând de jos în sus pentru a nu se lăsa. Toarnă compoziţia într-o formă de chec sau în forme mici, pentru porţii individuale, şi pune să se răcească în frigider cel puţin 1 oră.

Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe; taie-le bucăţele, pune-le zahăr şi mixează-le în blender până când obţii un sos dens şi omogen.

Răstoarnă bavareza pe planşetă şi taie-o felii de 0,5 cm. Aranjează-le pe farfurii şi serveşte-le cu sos de căp­şuni. Decorează cu căpşuni proaspete şi câteva frunze de mentă.

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.