Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni
PrinteazaO reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni, zahar si frunze de menta.
- 250 ml lapte integral
- 250 g iaurt integral
- 250 ml smântână dulce
- 1 lingură zahăr
- 3 foi de gelatină
pentru sos:
- 300 g căpşuni
- 100 g zahăr
pentru decor:
- căpşuni
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Pune gelatina la înmuiat în apă rece şi las-o câteva minute. Toarnă laptele şi zahărul într-o cratiţă şi pune-le la fiert, amestecând din când în când. Când începe să clocotească, adaugă gelatina stoarsă bine şi dizolv-o în lapte, apoi lasă amestecul să se răcească.
Incorporează iaurtul în amestecul rece şi smântână bătută, amestecând de jos în sus pentru a nu se lăsa. Toarnă compoziţia într-o formă de chec sau în forme mici, pentru porţii individuale, şi pune să se răcească în frigider cel puţin 1 oră.
Spală căpşunile şi curăţă-le de codiţe; taie-le bucăţele, pune-le zahăr şi mixează-le în blender până când obţii un sos dens şi omogen.
Răstoarnă bavareza pe planşetă şi taie-o felii de 0,5 cm. Aranjează-le pe farfurii şi serveşte-le cu sos de căpşuni. Decorează cu căpşuni proaspete şi câteva frunze de mentă.
Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni
Poftă bună!