Bavareza de portocale
PrinteazaO reteta simpla de bavareza de portocale din: gem de portocale, lichior de portocale, zeama de portocale, frisca, zahar pudra, portocala si putin gelatina.
- 3 linguri gem de portocale
- 4 linguri lichior de portocale
- zeama de la o portocală
- 1 pahar frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 portocală felii
- puţină gelatină
Mod de preparare:
Se freacă bine gemul de portocale cu lichiorul şi zeama de portocale şi se completează cu puţină gelatină dizolvată în prealabil în cinci linguri cu apă clocotită. Se bate totul spumă. Când este suficient de tare, se adaugă treptat zahărul, amestecând continuu.
Se toarnă crema într-o formă joasă (clătită cu apă rece) şi se ţine la frigider timp de cinci-şase ore. Se lasă încă o jumătate de oră în congelator, după care se răstoarnă pe platoul de servit şi se ornează cu felii de portocală.
Poftă bună!