Bavareza de vanilie
PrinteazaO reteta delicioasa de bavareza de vanilie din: lapte dulce, oua, zahar, gelatina, faina, vanilie si frisca.
- 500 ml lapte dulce
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- 6 foi gelatină
- 1 linguriţă faină
- vanilie
- 400 g frişcă
Mod de preparare:
Se pun într-o cratiţă laptele, ouăle, zahărul, gelatina spălată înainte în apă rece şi o linguriţă de feculă, dizolvată în puţină apă rece. Se bate puţin la început cu o furculiţă şi, când începe să facă o uşoară spumă, se amestecă cu o lingură până ce compoziţia începe să fiarbă.
Se lasă pe foc, la flacără potrivită, amestecându-se mereu, până ce crema începe să se lipească de lingură. Se ia de pe foc, se strecoară şi se vântură pentru a nu prinde pieliţă, de câte ori este nevoie. Când s-a răcorit, se amestecă uşor cu frişca bătută.
Se toarnă compoziţia într-o formă dc tablă cu gaură la mijloc, udată cu apă, şi sc lasă în frigider aproximativ două ore. Se răstoarnă pe un platou de servit şi se umple golul din centru cu frişcă bătută cu zahăr vanilat. Se ornează cu vişine confiate (se pot încorpora în compoziţie şi fructe zaharisite, stropite cu rom sau coniac).
Fecula = Denumire dată amidonului provenit din organele subterane ale unor plante
Poftă bună!