Bavareza cu lamaie
PrinteazaBavareza cu lamaie din: oua, zahar, faina, lamaie, , amidon, zahar pudra, zahar vanilat, gelatina, frisca lichida, apa, colorant.
Ingrediente:
Pentru bază:
- 2 ouă
- 60 g zahăr
- 60 g făină
- coaja unei lămâi
Pentru spuma de lămâie:
- 150 ml suc de lămâie
- 2 gălbenuşuri plus un ou
- o lingură amidon
- 150 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilinat
- 4 foi gelatină
- 400 ml frişcă lichidă
Pentru stratul exterior:
- 100 ml suc de lamaie
- 4 linguri apă
- o lingură cu vârf zahăr
- 2 foi gelatină
- 3 picături colorant alimentar galben
Mod de preparare:
Pentru blat, la mixer se amestecă ouăle cu zahărul până ce amestecul îşi dublează volumul şi este spumos.
Se adaugă făina, se amestecă bine cu o spatulă, se adaugă coaja rasă de lămâie si se toarnă amestecul într-o formă.
Se ţine 10 minute la cuptor si apoi se lasă să se răcească în tavă.
Pentru spuma de lămâie, se pune gelatina în apă rece. într-o crăticioară se pun pe foc sucul de lămâie, amidonul, zahărul şi zahărul vanilinat.
Se lasă pe foc 5 minute. în alt vas se bat cele două gălbenuşuri si oul întreg, se toarnă apoi peste amestecul cu suc de lămâie.
Se ţine pe foc, se amestecă până ce devine gros. Se trage de pe foc, se pune gelatina bine presată de apă si se amestecă.
Se bate frişca lichidă si se adaugă amestecând cu delicateţe.
Pentru stratul exterior, se pune gelatina în apă rece, iar sucul de lămâie, zahărul si apa se pun pe foc.
Se lasă să se încălzească si apoi se adaugă gelatina. Se amestecă bine, se adaugă colorantul si se amestecă din nou.
Pentru montarea tortului se foloseşte forma de copt cu pereţi detaşabili, unde se pun blatul, spuma si amestecul cu colorant.
Se lasă la frigider până a doua zi.
Pofta buna!
A fost buna bavareza?