Ciorbă de Pește Autentică din: peste, ceapa, morcovi,, ardei, rosii, leustean, ulei, otet, sare, piper, apa. Descoperă rețeta autentică de ciorbă de pește, o specialitate românească cu rădăcini adânci în tradițiile culinare ale țării. P lină de savoare și nutrienți, această ciorbă este perfectă pentru zilele reci de iarnă sau pentru prânzurile în familie. Ingrediente: […]
Bavareza de portocale
PrinteazaBavareza de portocale din: gem de portocale, lichior de portocale, zeama de portocale, frisca, zahar pudra, portocala si putin gelatina.
Ingrediente:
- 3 linguri gem de portocale
- 4 linguri lichior de portocale
- zeama de la o portocală
- 1 pahar frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 portocală felii
- puţină gelatină
Mod de preparare:
freacă bine gemul de portocale cu lichiorul şi zeama de portocale şi se completează cu puţină gelatină dizolvată în prealabil în cinci linguri cu apă clocotită.
bate totul spumă. Când este suficient de tare, se adaugă treptat zahărul, amestecând continuu.
toarnă crema într-o formă joasă (clătită cu apă rece) şi se ţine la frigider timp de cinci-şase ore.
lasă încă o jumătate de oră în congelator, după care se răstoarnă pe platoul de servit şi se ornează cu felii de portocală.
Poftă bună!
Sote de mazare in unt din: unt si mazare. Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Beneficii pentru sănătate: Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Mazărea este benefică pentru digestie datorită conținutului său ridicat de fibre. Ajută la […]