Bavareze cu capşune

Printeaza

Bavareze cu capsune din: lapte, capsune, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, frisca si menta.

Ingrediente:

  • 2 dl lapte
  • 300 g capşune
  • 200 g zahăr
  • 4 gălbenuşuri
  • 2 foi de gelatină
  • 3 dl frişca lichidă
  • 1 fir de mentă

 

Mod de preparare:

Curăţaţi căpşunele, păstrând câteva cu codiţă; ştergeţi-le tamponându-le cu un şervet curat şi mixaţi trei sferturi din ele, punându-le deoparte pentru ornat pe cele cu codiţă.

Incingeţi laptele într-o crăticioară. Bateţi bine gălbenuşurile cu zahărul într-un cas­tron, până obţineţi o compoziţie moale şi spumoasă. Turnaţi-o după aceea în laptele cald şi amestecaţi uşor să obţineţi o cremă moale, omogenă.

Adăugaţi la cremă gelati­na înmuiată în apă rece şi bine stoarsă. Amestecaţi până se topeşte complet gelati­na.

Bateţi frişca lichidă. Lăsaţi crema să se răcească, apoi încorporaţi piureul de căpşune şi frişca bătută.

Turnaţi compoziţia în patru forme monopor- ţie şi daţi-o la frigider cel puţin 2 ore, să se răcească.

Feliaţi căpşunele rămase; spălaţi şi ştergeţi menta. Răsturnaţi formele cu cremă pe farfurioare de desert individuale şi, înainte de a le servi, ornaţi-le cu feliile de căpşune şi cu frunzele de mentă.

Bavareze cu capşune

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.