Bavareze cu mentă si ciocolată

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte, frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata alba si albus.

Ingrediente:Bavareze cu mentă si ciocolată

  • 1/2 lapte
  • 2,5 dl frişcă lichidă
  • 10 fire de mentă
  • 120 g zahăr
  • 3 foi de gelatină
  • 40 g ciocolată amăruie
  • 40 g ciocolată albă
  • 1 albuş

 

Mod de preparare:

Puneţi câteva minute gelatina la înmuiat în apă rece, apoi stoarceţi-o. Curăţaţi şi spă­laţi menta, ştergeţi-o cu hârtie absorbantă de bucătărie şi mixaţi zece frunze cu 100 g de zahăr. Puneţi compoziţia într-o crăticioa- ră, adăugaţi laptele şi lăsaţi-o la foc potrivit până dă în clocot. Atunci adăugaţi gelatina, amestecaţi-o să se topească bine şi strecu­raţi totul printr-o sită. Lăsaţi să se răcească.

Rupeţi bucăţele ciocolata albă şi pe cea amăruie şi topiţi-leîn bain-marie separat. Pe o foaie de hârtie de cuptor întindeţi cele două feluri de ciocolată, amestecându-le parţial, în aşa fel încât să obţineţi un efect marmorat, apoi lăsaţi-le să se întărească.

Rupeţi de pe fire alte zece frunze de mentă şi ungeţi-le cu albuş uşor bătut. Presăraţi dea­supra zahăr tos şi lăsaţi-le să cristalizeze. Bateţi frişca lichidă şi încorporaţi în ea uşor laptele cu mentă. împărţiţi compoziţia în patru forme de câte o porţie şi puneţi-le să se întărească în frigider, cel puţin 4 ore.

După aceea, scoateţi bavarezele din forme pe farfurii individuale, cufundându-le în prealabil rapid în apă caldă. Ornaţi desertul cu solzişori de ciocolată marmorată şi cu frunzuliţe de mentă cristalizate.

Bavareze cu mentă si ciocolată

Bavareze cu mentă si ciocolată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.