Bavareze cu mentă si ciocolată
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte, frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata alba si albus.
- 1/2 lapte
- 2,5 dl frişcă lichidă
- 10 fire de mentă
- 120 g zahăr
- 3 foi de gelatină
- 40 g ciocolată amăruie
- 40 g ciocolată albă
- 1 albuş
Mod de preparare:
Puneţi câteva minute gelatina la înmuiat în apă rece, apoi stoarceţi-o. Curăţaţi şi spălaţi menta, ştergeţi-o cu hârtie absorbantă de bucătărie şi mixaţi zece frunze cu 100 g de zahăr. Puneţi compoziţia într-o crăticioa- ră, adăugaţi laptele şi lăsaţi-o la foc potrivit până dă în clocot. Atunci adăugaţi gelatina, amestecaţi-o să se topească bine şi strecuraţi totul printr-o sită. Lăsaţi să se răcească.
Rupeţi bucăţele ciocolata albă şi pe cea amăruie şi topiţi-leîn bain-marie separat. Pe o foaie de hârtie de cuptor întindeţi cele două feluri de ciocolată, amestecându-le parţial, în aşa fel încât să obţineţi un efect marmorat, apoi lăsaţi-le să se întărească.
Rupeţi de pe fire alte zece frunze de mentă şi ungeţi-le cu albuş uşor bătut. Presăraţi deasupra zahăr tos şi lăsaţi-le să cristalizeze. Bateţi frişca lichidă şi încorporaţi în ea uşor laptele cu mentă. împărţiţi compoziţia în patru forme de câte o porţie şi puneţi-le să se întărească în frigider, cel puţin 4 ore.
După aceea, scoateţi bavarezele din forme pe farfurii individuale, cufundându-le în prealabil rapid în apă caldă. Ornaţi desertul cu solzişori de ciocolată marmorată şi cu frunzuliţe de mentă cristalizate.
Bavareze cu mentă si ciocolată
Poftă bună!