Baza pentru mancaruri
PrinteazaBaza pentru mancaruri din: ceapa, morcovi, fasole pastai, ardei gras, untdelemn, piper, sare.
- 1 kg ceapa
- 1 kg morcovi
- 1 kg fasole pastai
- 2 kg ardei gras rosu si galben
- 1 l untdelemn
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa fideluţă, morcovii în rondele nu prea subţiri, ardeii în pătrăţele de circa 1 cm, iar fasolea o rupi în bastonaşe de 3-4 cm. Intr-un vas cu apă uşor sărată, fierbi păstăile de fasole „al dente”. Scurgi fasolea fiartă.
Intr-un vas mai mare, căleşti ceapa 10 minute, în 300 ml ulei încins. Presari puţină sare şi adaugi pe rând morcovii, ardeii şi fasolea. Completezi treptat cu restul de ulei şi reduci intensitatea focului.
Când morcovii şi ardeii sunt aproape moi, potriveşti de piper şi sare. Aşezi legumele în bor-canele de 400 ml, bine spălate şi sterilizate, fierbinţi, lăsând două degete libere între umplutură şi capac.
Le acoperi cu un prosop de bucătărie şi, când s-au răcit, închizi borcanele cu capace noi. Le sterilizezi 10 minute, cronometrând din momentul în care începe să fiarbă apa în vasul unde ai pus borcanele. Le scoţi a doua zi, cand s-au racit complet, le stergi si le depoziteti in loc intunecat, rece si uscat.
Pofta buna!