Beef olives
PrinteazaDeşi acest fel de mâncare nu conţine nici urmă de măsline, puţină imaginaţie este suficientă pentru a înţelege legătura.
Se folosesc felii foarte subţiri, bătute bine, de carne de vită (vrâbioara este ideală), pe care se pune o umplutură şi se înfăşoară strâns. Rezultatul seamănă, oarecum, cu nişte măsline fără sâmburi, mai groase la mijloc.
Umplutura se pregăteşte conform preferinţelor personale, majoritatea reţetelor având însă drept ingredient carne grasă de porc (bacon, carne pentru cârnaţi sau slănină), pesmet, ceapă, ierburi aromate şi ceva care să închege compoziţia (un ou sau o lingură de muştar).
Nu există însă reguli clare şi precisele referitoare la umplutură, beef olives fiind o mâncare care se pretează experimentelor.
După ce s-au umplut şi rulat feliile de carne, e, se rumenesc mai întâi în tigaie, apoi se frig într-un cuptor încins, până sunt pătrunse.
Toate aceste eforturi vă vor fi răsplătite. Fiecarare muşcătură conţine puţină carne de vită şi puţircină umplutură, iar adăugarea altor condimente nu mai este necesară.