Beigli cu mac si cu nuca
PrinteazaBeigli cu mac si cu nuca din: faina, drojdie, unt, galbenus, zahar, sare, smantana, nuca, esenta de lamaie, stafide, lapte, mac.
Pentru aluat:
- 500 g făină albă
- 20 g drojdie
- 250 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură zahăr praf
- 1 plic sare
- smântână
Pentru umplutura cu nucă:
- 150 g nucă măcinată
- 100 g zahăr pudră
- 1 esenţă de lămâie
- 50 g stafide
- 50 ml lapte
Pentru umplutura cu mac:
- 150 g mac măcinat
- 100 g zahăr pudră
- 1 esenţă de lămâie
- 50 g stafide
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Mai intâi, amesteci ingredientele pentru fiecare umplutură în parte şi fierbi fiecare amestec până devine ca o cremă. Apoi amesteci toate ingredientele pentru aluat şi le frămânţi bine.
Tai aluatul rezultat în 2 şi laşi ambele părţi la dospit timp de 1 oră. Pe urmă, iei cele 2 aluaturi, le întinzi
subţire (1/2 cm) şi le ungi cu crema fiartă, unul cu mac şi celălalt cu nucă.
Rulezi fiecare aluat şi le ungi pe rând cu gălbenuş. Din loc în loc, înţepi cu furculiţa (deasupra) ca să nu se
crape la copt. Mai laşi încă o oră la dospit, după care dai cozonacii la copt.
Pofta buna!