Beigli

Printeaza

Beigli din: faina, zahar, margarina, sare, galbenus, drojdie, lapte, nuca de cocos, amidon, frisca, ciocolata, stafide, rom, mac, ciocolata, unt, visine, scortisoara.

Ingrediente:Beigli

Pentru bază:

  • 1 kg făină
  • 100 g zahăr
  • 420 g margarină
  • 10 g sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 gălbenuşuri
  • 20 g drojdie
  • 260 ml lapte rece

Pentru umplutura cu nucă de cocos:

  • 150 g nucă cocos rasă
  • 25 g amidon de porumb
  • 500 ml frişcă
  • 80 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat
  • 50 g ciocolată albă

Pentru umplutura cu vişine şi mac:

  • 80 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 250 g mac măcinat
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 50 g unt
  • 120 ml lapte
  • coaja rasă a unei lămâi
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 500 g vişine congelate
  • 80 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilat
  • coaja şi zeama unei lămâi
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 2 linguri amidon de porumb

 

Mod de preparare:

Amesteci zahărul, drojdia şi cele 2 gălbenuşuri în puţin lapte rece. Amesteci apoi margarina cu făina şi cu sarea, adaugi amestecul de mai sus şi, în 2 rânduri, laptele rămas. Aluatul îl împărţi în şapte părţi.

Intinzi fiecare foaie (1/2 cm grosime) şi o ungi cu 270 g de umplutură, în aşa fel încât să laşi o margine de 1,5-2 cm, pe care o aduci peste umplutură. în felul acesta, marginile vor fi aspectuoase. Le pui în tavă şi le ungi cu un amestec din 2 gălbenuşuri şi un ou.

După ce se usucă, mai ungi încă o dată, înţepi până jos şi laşi la dospit 60-90 de minute, la loc călduţ. Când observi că apar crăpături fine, pui în cuptorul încins la 220 de grade.

După ce suprafaţa a devenit uşor maronie, scazi temperatura la 200 de grade. Ca să te convingi că e gata, faci proba cu acul/scobitoarea.

Pentru umplutura cu nucă de cocos, dai în clocot frişca cu zahărul, adaugi nuca de cocos amestecată cu amidonul, fierbi amestecul cam cinci minute, apoi laşi la răcit. După ce s-a răcit, adaugi ciocolata tăiată mărunt.

Pentru umplutura cu mac şt vişine, torni romul peste stafide. Restul ingredientelor îl înfierbânţi şi îl torni peste macul măcinat. Adaugi şi stafidele cu rom. Pui la fiert toate ingredientele de mai sus, în afară de amidon.

Amestecul trebuie să fiarbă, până când scade zeama şi compoziţia se îngroaşă. Adaugi amidonul, desfăcut în foarte puţină apă şi mai fierbi puţin.

Beigli

Beigli

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.