Beignets cu somon, legume si sos
PrinteazaBeignets cu somon, legume si sos din: somon, legume (fasole verde, ciuperci, dovlecei, morcovi, napi, ardei), sos de soia, vina alb, apa rece.
- 250 g somon
- 350 g legume (fasole verde, ciuperci, dovlecei, morcovi, napi, ardei, câte 50g fiecare)
Pentru sos:
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri vin alb
- 100 ml apă rece
Mod de preparare:
Legumele şi peştele, spălate şi curăţate, se taie în lamele sau în rondele nu mai groase de trei milimetri. Se trec prin aluat (de Beignete) şi se pun la prăjit în ulei, nu prea multe odată, pentru a nu se lipi între ele.
Se lasă aproximativ cincisprezece-douăzeci de secunde.
Se întorc şi pe partea cealaltă, se scot cu o spumieră şi se lasă să se svânte pe hârtii absorbante.
Ele trebuie să rămână crocante.
Se sărează şi se servesc stropite cu un sos preparat din amestecul omogen din sos de soia, vin alb şi apă.
Se servesc cu ridichii negre, rase foarte fin, sau hrean.
Pofta buna!