Beneficiile consumului de ceapa

Printeaza

Beneficiile consumului de ceapa. Ceapa, care face parte alături de usturoi din familia Allium, este bogată în sulf, responsabil pentru mirosul înţepător, dar are şi numeroase beneficii pentru sănătate.

Beneficii cardiovasculare

Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice regăsite în ceapă au proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, îmbunătăţind funcţionarea membranei celulare a globulelor roşii.

Printre beneficiile consumului de ceapă se numără şi prevenirea infarctului, datorită conţinutului foarte mare de flavonoide.

Beneficii pentru oase şi ţesuturile conective

Studiile au arătat că includerea cepei în dieta de zi cu zi creşte densitatea oaselor şi poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu o scădere a densităţii osoase.

S-a demonstrat de asemenea că femeile care au trecut de vârsta menopauzei au un risc mai mic de fractură de şold dacă includ ceapa în dieta zilnică.

Densitatea osoasă a femeilor în vârstă, care consumau ceapă zilnic, era mult mai bună decât în cazul celor care consumau ceapă doar o dată pe lună sau mai rar.

Ceapa contribuie substanţial la sănătatea ţesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

Antioxidant puternic:

Ceapa conține compuși antioxidanți precum quercetina, sulfura de dialil și antocianine, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și riscul de boli cronice.

Sistemul imunitar:

Conținutul ridicat de vitamina C și compuși sulfurici din ceapă poate sprijini sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Sănătate cardiovasculară:

Consumul regulat de ceapă poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, reducerii nivelului de colesterol și prevenirea formării cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Antiinflamator:

Quercetina și alte compuși prezenți în ceapă au proprietăți antiinflamatorii, putând ajuta în ameliorarea inflamațiilor cronice din corp.

Sănătatea oaselor:

Ceapa conține sulful organic MSM (metilsulfonilmetan), care poate contribui la menținerea sănătății articulațiilor și oaselor.

Digestie sănătoasă:

Fibrele și compușii prebiotici din ceapă pot susține sănătatea digestivă, stimulând creșterea bacteriilor benefice în intestin.

 

Beneficiile consumului de ceapa

retete

Pui in supa de ceapa

Pui in supa de ceapa din: supa de ceapa, dressing, caise, pui. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată. Carnea de […]

retete

Papara cu ceapa si masline

Papara cu ceapa si masline din ulei de masline, ceapa, masline, oua, branza feta. Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos. Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.