Beneficiile consumului de nuci
PrinteazaNucile sunt, probabil, unele dintre cele mai vechi alimente cultivate pe planetă. Acestea sunt cunoscute și apreciate de mai bine de 7.000 de ani î.Hr. Chiar dacă sunt bogate în calorii, conțin foarte multe substanțe nutritive, necesare pentru buna funcționarea a organismului.
Ce beneficii au după ce le consumi
Consumul regulat de nuci reduce riscul de orice fel de boli, în special de inimă. Vasele de sânge devin mai flexibile, iar nivelul de colesterol se reduce semnificativ. Toate acestea se întâmplă în doar patru ore de la consum. Un studiu recent arată că este nevoie de aproximativ trei linguri de ulei de nuci sau de cinci linguri de nuci pentru a beneficia de proprietățile lor asupra inimii.
Țin cancerul la distanță
Cercetările arată că nucile pot reduce riscul de cancer de prostată cu aproximativ 30-40%. Riscul de cancer de sân este de asemenea redus în mod semnificativ dacă obișnuiești să consumi nuci în mod curent.
Sunt bogate în antioxidanți rari
Antioxidanții au efecte antiîmbătrânire. Nu doar în ce privește vârsta, ci și împotriva îmbătrânirii organelor. Astfel, ajută la combaterea radicalilor liberi.
Țin greutatea sub control
Greutatea în exces rămâne problema numărul unu de pe aceasta planetă și, surprinzător, nucile, chiar dacă sunt bogate în calorii, ajută la controlul greutății. Aceste fructele oleaginoase dau senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Prin urmare, mănânci mai puțin și rămâi în formă.
Păstrează sănătatea creierului
Pe lângă antioxidanți, în componența nucilor se mai găsesc vitamina E, melatonină, compuși nueroprotectivi, acizi grași Omega-3. Acestea susțin funcționarea și sănătatea creierului, și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea memoriei, reducând riscul apariției demenței.
Combat stresul
Nucile și ulei de nuci ajută la reducerea stresului și a tensiunii arteriale. Și asta datorită substanțelor nutritive care se găsesc din abundență în ele.
Articol preluat de aici.