Dovlecel fript din: dovlecel, ulei, usturoi, sare, marar. Ingrediente: 1 dovlecel mare 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi sare mărar Mod de preparare: Taie dovlecelul rondele fără să-l cureţi de coajă. Dă-le cu sare şi ulei de măsline. Pune rondelele într-o tigaie-grill (fără să o ungi cu ulei) sau pe un […]
Beneficiile dovlecelului
PrinteazaDovlecelul este o leguma bogata in hidrati de carbon, magneziu, potasiu, amidon, fosfor, folaţt, calciu. Contine vitaminele A, B, C, E. Toate varietatile de dovleac sunt sarace in calorii si glucide.
Bogat in fibre de calitate, in potasiu si apa, dar cu resurse modeste de sodiu, dovlecelul este bine tolerat si de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale.
Datorita antioxidantilor carotenoizi contribuie la mentinerea sanatatii ochilor. Reduce riscul de infarct si accidente vasculare cerebrale (datorită magneziului si folatilor). Este benefic in scaderea tensiunii arteriale (magneziu, potasiu).
Datorita fibrelor, previne cancerul de colon. Are rol antiinflamator in astm si osteoartrita.
poate iti place si:
Dovlecel fript
Rulouri de dovlecel cu susan
Rulouri de dovlecel cu susan din: dovlecei, faina, mustar, supa de pui, cuperci, ceapa, praz, unt, seminte de susan, branza de capra, sare, smantana. Ingrediente: 2-3 dovlecei 3 linguri făină 4 linguriţe muştar 250 ml supă de pui 400 g ciuperci 2 fire ceapă 2 fire praz 1 lingură unt 4-5 linguri seminţe de susan […]
Pasta de dovlecel
Pasta de dovlecel din: zucchini, migdale, ceapa, usturoi, marar, lamaie, sare, susan. Ingrediente: 150 g migdale 3 zucchini 2 cepe 2 legături mărar 2 căţei de usturoi 1 strop suc de lămâie sare după gust puţin susan Mod de preparare: Se lasă migdalele la înmuiat timp de 8 ore. Se taie bucăţi dovleceii, ceapa, […]
Flori de dovlecel pane
Flori de dovlecel pane din: ou, flori de dovlecel, lapte, faina, sare, piper, ulei, usturoi, iaurt sau smantana. Ingrediente: 1 ou 10 flori de dovlecei 3 linguri lapte 3 linguri făină 1 praf de sare 1 praf de piper un pahar de ulei 2 căţei de usturoi 2 linguri iaurt sau smântână Mod de […]
Pofta buna!