Berbec delicios cu dovlecei
PrinteazaO reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii.
Ingrediente
- 1 Kg carne de berbec
- 1 lingura untura
- 2 cepe
- 1 lingura faina
- 1 lingura bulion de rosii
- 25 dovlecei mici
- 6 rosii
Mod de Preparare
Taiem carnea in bucati de marime potrivita si o prajim in putina untura, cu o ceapa taiata marunt. Cand carnea a incput sa se prajeasca, adaugam o lingura de faina si una de bulion de rosii sau zeama de rosii. Adaugam sare, piper si un polonic de apa calda. Lasam sa fiarba incet.
Curatam 25 dovlecei mici si ii punem in cratita cu carne. Lasam sa fiarba acoperit la foc viu. Taiem 4 rosii si le punem deasupra. Presaram patrunjel verde si dam la cuptor sau lasam pe plita pana scade.
Poftă bună!