Berbec cu dovlecei
PrinteazaBerbec cu dovlecei din: carne de berbec, untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei, rosii.
Ingrediente:
- 1 kg carne berbec
- 1 lingură untură
- 2 cepe
- 1 lingură făină
- 1 lingură bulion de roşii
- 25 dovlecei mici
- 6 roşii
Mod de preparare:
Berbec cu dovlecei: Tăiem carnea în bucăţi de mărime potrivită şi o prăjim în puţină untură, cu o ceapă tăiată mărunt.
Cand carnea a început să se prăjească, adăugăm o lingură de făină şi una de bulion de roşii sau zeamă de roşii. Adăugăm sare, piper şi un polonic de apă calda. Lăsăm să fiarbă încet.
Curăţăm 25 dovlecei mici şi ii punem în cratiţa cu carne. Lăsăm să fiarbă acoperit la foc viu.
Tăiem patru roşii şi le punem deasupra. Presărăm pătrunjel verde şi dăm la cuptor sau lăsăm pe plită pană scade.
Pofta buna!