Berbecut aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de berbecut aromat din: ciuperci, malai, vin alb, sos de soia, carne de berbec, cartof, ulei, ceapa, ghimbir si ulei de susan.
- 2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn
- 1 lingură mălai
- 2 linguri vin alb, sec
- 1 lingură sos de soia
- 250 g carne de berbec (sau miel), tăiată în cubuleţe de 4-5 cm
- 100g cartof dulce
- 3 linguri ulei de gătit
- 2 linguri ceapă tocată
- 3 feliuţe de ghimbir
- 1 linguriţă ulei de susan
Mod de preparare:
Se pun ciupercile într-un mic castron şi se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă timp de 1 oră. într-un alt castron se pune mălaiul, vinul, sosul de soia şi putină sare şi se amestecă până la omogenizare. Apoi se cufundă bucăţile de carne, pentru a realiza un înveliş.
Se taie cartoful dulce în bucăţi similare cu cele de carne. Se încing 2 linguri din uleiul de gătit într-o tigaie şi se pune carnea trecută prin amestecul de mai sus; se lasă până se schimbă culoarea cărnii, apoi se scoate din tigaie şi se pune într-un vas curat.
Se încinge şi restul de ulei, în altă tigaie, punându-se ceapa tocată şi ghimbirul, amestecându-se timp de câteva secunde. Se adaugă cartoful dulce şi ciupercile şi se mai amestecă alte 3 minute, apoi se adaugă şi carnea, continuând amestecarea. în final, se stropeşte cu uleiul de susan şi se pune sare, după gust.
Berbecut aromat
Pofta buna!