Berbecuţ cu ciuperci
PrinteazaBerbecuţ cu ciuperci din: pulpa de berbecut, ciuperci, ceapa, morcov, vin, seminte de coriandru, ulei, patrunjel, chimen, cimbru, sare si piper.
- 600 g pulpa de berbecut
- 1 kg ciuperci proaspete
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 350 g vin alb demisec
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita chimen
- 1 crenguta cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o si scurgeti-o de apa. Taiati carnea in bucati potrivite si presarati-o cu sare, piper si seminte de coriandru macinate. Prajiti bucatile de carne intr-o cratita, in 50 ml ulei, la foc mic, pana cand se rumenesc bine pe toate partile.
Adaugati ceapa si morcovul curatate, spalate si taiate in cubulete. Caliti-le, impreuna cu carnea 4-5 minute, apoi adaugati ciupercile spalate, chimenul, crenguta de cimbru, uleiul ramas si vinul.
Potrivit de sare si piper, acoperiti cratita cu un capap si puneti-o la cuptor, la foc potrivit. Coaceti berbecutul cu ciuperci 45-50 de minute. In ultimele 10-15 minute de coacere, luati capacul, pentru ca ingredientele sa se rumeneasca putin deasupra.
Serviti berbecutul cu ciuperci cald, presarat cu patrunjel tocat.
Berbecuţ cu ciuperci
Pofta buna!
BUna ideea