Berbecut cu cuscus

Printeaza

Berbecut cu cuscus din: cotlete de berbecut, vin rosu, cimbru, ceapa, usturoi, sare, piper, cuscus, supa de pui, stafide, unt, nucsoara si scortisoara.

Ingrediente:Berbecut cu cuscus

  • 4 cotlete de berbecut
  • 200 ml vin rosu sec
  • 1 lingurita cu cimbru uscat
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Pentru cuscus:

  • 1 cana cu cuscus
  • 1/3 cana cu stafide
  • 500 ml supa de pui
  • 2 linguri cu unt
  • 1/4 lingurita cu nucsoara
  • 1/4 lingurita cu scortisoara

 

Mod de preparare:

Amestecă vinul cu ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, sare, piper şi cimbru, fierbe totul trei minute şi lasă la răcit, în acest amestec, pune cotletele la marinat cel puţin 2 ore.

Pune într-o tigaie supa de pui, stafidele, scorţişoara, nucşoara şi untul. Lasă să fiarbă la foc iute cam două minute, apoi adaugă cuşcuşul. la tigaia de pe foc şi acoper-o cu un capac, lăsând cuşcuşul să se pătrundă. Cu o furculiţă, răsfiră boabele de cuşcuş.

Scoate cotletele din marinată şi prăjeşte-le pe gril, în cuptor, 25-30 de minute, întorcându-le pe toate părţile, ca să prindă crustă. Serveşte-le pe pat de cuşcuş cu stafide şi garnitură de roşii coapte pe grătar şi tăiate cubuleţe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.