Berbecut cu cuscus
PrinteazaBerbecut cu cuscus din: cotlete de berbecut, vin rosu, cimbru, ceapa, usturoi, sare, piper, cuscus, supa de pui, stafide, unt, nucsoara si scortisoara.
- 4 cotlete de berbecut
- 200 ml vin rosu sec
- 1 lingurita cu cimbru uscat
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Pentru cuscus:
- 1 cana cu cuscus
- 1/3 cana cu stafide
- 500 ml supa de pui
- 2 linguri cu unt
- 1/4 lingurita cu nucsoara
- 1/4 lingurita cu scortisoara
Mod de preparare:
Amestecă vinul cu ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, sare, piper şi cimbru, fierbe totul trei minute şi lasă la răcit, în acest amestec, pune cotletele la marinat cel puţin 2 ore.
Pune într-o tigaie supa de pui, stafidele, scorţişoara, nucşoara şi untul. Lasă să fiarbă la foc iute cam două minute, apoi adaugă cuşcuşul. la tigaia de pe foc şi acoper-o cu un capac, lăsând cuşcuşul să se pătrundă. Cu o furculiţă, răsfiră boabele de cuşcuş.
Scoate cotletele din marinată şi prăjeşte-le pe gril, în cuptor, 25-30 de minute, întorcându-le pe toate părţile, ca să prindă crustă. Serveşte-le pe pat de cuşcuş cu stafide şi garnitură de roşii coapte pe grătar şi tăiate cubuleţe.
Pofta buna!