Berbecut in patrunjel
PrinteazaBerbecut in patrunjel din: pulpa de berbecut, paine, ceapa, patrunjel, usturoi, lapte, ulei, sare, piper, coriandru, rozmarin, cimbru, otet.
- 800 g pulpă de berbecuţ
- 6-7 felii de pâine
- 1 ceapă mare
- 2 legături de pătrunjel verde
- 4 căţei de usturoi
- lapte
- ulei
- sare
- piper
- coriandru
- rozmarin
- cimbru
- oţet
Mod de preparare:
Pulpa de berbecuţ, tăiată felii şî bătută cu ciocanul de carne, se lasă la marinat de pe o zi pe alta. Marinata se face din oţet, apă, ceapă felii şi condimente (cimbru, coriandru, rozmarin, piper boabe).
Pune feliile de pâine la înmuiat în lapte. Stoarce-le şi pune-le într-un castron. Adaugă sare, piper (după gust) şi pătrunjelul tăiat mărunt.
Toarnă încet-încet uleiul şi amestecă exact ca la maioneză. Compoziţia nu trebuie să fie prea moale! La final, adaugă usturoiul pisat şi continuă să amesteci. întinde compoziţia obţinută pe feliile de carne.
Tapetează tava cu hârtie de copt, aşază carnea în tavă, pe partea gata unsă. Acoperă acum şi cealaltă parte cu compoziţia respectivă.
Dă tava la cuptor, la foc mic, pentru vreo 20 de minute.
Berbecut in patrunjel
Pofta buna!