Berbecut la gratar cu salsa de rosii
PrinteazaBerbecut la gratar cu salsa de rosii din: berbecut, ulei, usturoi, masline negre, sare, piper, rosii, ceapa, menta, busuioc, otet.
- 8 muschiuleti de berbecut
- 2 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 100 g masline negre
- sare
- piper
Pentru salsa:
- 8 rosii
- 1 ceapa rosie
- 4 fire de menta
- 4 fire de busuioc
- 1 lingurita coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 linguri otet de vin rosu
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se taie pulpa cuburi. Ceapa se toacă şi se taie fâşii frunzele de busuioc şi de mentă. într-un castron se amestecă roşiile cu ceapă, verdeaţă şi coajă de lămâie; se toarnă ulei şi oţet.
Se amestecă, se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider.
Se curăţă carnea de grăsime, se spală şi se şterge. Se încinge tigaia-grill şi se aşază înăuntru carnea; se prăjeşte la foc iute pe ambele feţe, până se rumeneşte. Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper.
Se unge carnea cu acest amestec, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească cca 2-3 min.
Cotletele se sărează şi se piperează. Carnea se taie bucăţi şi se adaugă măslinele şi salsa.
Pofta buna!