Tocanita de berbecut din: carne macra de berbec, coaste sau spinare de berbec, morcovi, ceapa, praz, telina, unt, orez, sare. Ingrediente: 250 g carne macră de berbec 250 g coaste sau spinare de berbec 5 morcovi 2 cepe 2 bucăţi praz 1 ţelină 80 g unt 100 g orez sare mărar pătrunjel verde pastă de roşii […]
Berbecut cu rozmarin şi vin
PrinteazaBerbecut cu rozmarin şi vin din: cotlet de berbecut, rozmarin, sare, piper, vin alb, cartofi, marar, conopida, morcov, patrunjel, ulei, ulei de masline, zeama de lamaie.
- 2 kg cotlet de berbecuţ
- 1 linguriţă rozmarin nemăcinat
- sare
- piper
- 200 ml vin alb
- 1 kg cartofi
- 2 legături mărar
- conopidă
- morcovi
- 2 legături de pătrunjel
- ulei pentru prăjit
- puţin ulei de măsline
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Porţionezi cotletul, apoi îl condimentezi şi îl pui la rumenit rapid pe ambele părţi, într-o tigaie.
Adaugi vinul şi îl laşi să dea un clocot. Cartofii în coajă îi speli şi îi pui la fiert în aburi.
Laşi să fiarbă pe trei sferturi, apoi îi laşi la răcit, îi decojeşti şi îi treci prin răzătoarea mare, după care îi amesteci uşor cu mărar tocat, sare şi piper.
Formezi mici rondele pe care le prăjeşti pe ambele părţi în puţin ulei.
Fierbi legumele în abur şi apoi le adaugi puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Pătrunjelul îl prăjeşti rapid în ulei încins.
Pe farfurie aranjezi legumele, apoi în centru pui rondeaua de cartofi, aşezi cotletele şi torni sos deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Kebab de berbecut cu cartofi
Kebab de berbecut cu cartofi din: cartofi, carne de berbecut, ardei gras, usturoi, ulei de masline, lamaie. Ingrediente: 200 g cartofi noi mici 250 g carne de berbecut, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura ulei de masline 1 lamaie, 1/2 […]
Pofta buna!