Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie
PrinteazaBerbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie din: usturoi, scorţişoară, chimen, oregano, lamaie, pulpă de berbecuţ, ceapa rosie, suc de rodie, miere, iaurt, seminţe de rodie, mentă, sare, piper.
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguriţe scorţişoară măcinată
- 2 linguriţe chimen măcinat
- 1 lingură oregano uscat
- 1 lămâie tăiată în sferturi, cu sâmburii scoşi
- 1,5 kg pulpă de berbecuţ (cu os)
- 2 cepe roşii, tăiate felii
- 1 l suc de rodie (la cutie)
- 2 linguri miere
- 250 g iaurt
- 100 g seminţe de rodie
- 1 mână frunze de mentă, tocate
- sare, piper
Mod de preparare:
Pui usturoiul, scorţişoara, chimenul, oregano, lămâia, o linguriţă de sare şi 2 linguriţe de piper măcinat într-un blender, apoi le mixezi până obţii o pastă omogenă.
Aşezi carnea într-o tavă şi torni deasupra pasta formată. Masezi bine carnea, apoi o laşi la marinat 24 de ore sau până la două zile.
Scoţi carnea din frigider cu 1 oră înainte de a o da la cuptor. încingi cuptorul la 160 de grade Celsius. Presari ceapa pe lângă şi sub pulpa de berbecuţ, apoi torni sucul de rodie.
Acoperi carnea cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor 4 ore. îndepărtezi folia, torni zeama lăsată într-o crăticioară şi adaugi mierea.
Modifici temperatura cuptorului la 220° C, acoperi din nou tava cu folie de aluminiu şi mai laşi carnea la cuptor 30 de minute, până se îngroaşă şi devine lipicios.
Torni siropul obţinut peste carne şi ceapă şi mai dai totul la cuptor 30 de minute, fără folie, până când glazura începe să bolborosească şi carnea se rumeneşte.
Amesteci iaurtul cu aproape toate seminţele de rodie şi cu frunzele de mentă.
Rupi carnea de berbecuţ în fâşii (va fi suficient de fragedă şi nu vei mai avea nevoie de cuţit) şi o serveşti cu ceapă lipicioasă şi cu sos de iaurt. Presari restul bobiţelor de rodie.
Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie
Pofta buna!