Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie

Printeaza

Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie din: usturoi, scorţişoară, chimen, oregano, lamaie, pulpă de berbecuţ, ceapa rosie, suc de rodie, miere, iaurt, seminţe de rodie, mentă, sare, piper.

 

Ingrediente:Berbecut_cu_scortisoara_menta_si_glazura_de_rodie

  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe scorţişoară măcinată
  • 2 linguriţe chimen măcinat
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 lămâie tăiată în sferturi, cu sâmburii scoşi
  • 1,5 kg pulpă de berbecuţ (cu os)
  • 2 cepe roşii, tăiate felii
  • 1 l suc de rodie (la cutie)
  • 2 linguri miere
  • 250 g iaurt
  • 100 g seminţe de rodie
  • 1 mână frunze de mentă, tocate
  • sare, piper

 

 

Mod de preparare:

Pui usturoiul, scorţişoara, chimenul, oregano, lămâia, o lin­guriţă de sare şi 2 linguriţe de piper măcinat într-un blender, apoi le mixezi până obţii o pas­tă omogenă.

Aşezi carnea într-o tavă şi torni deasupra pasta for­mată. Masezi bine carnea, apoi o laşi la marinat 24 de ore sau până la două zile.

Scoţi carnea din frigider cu 1 oră înainte de a o da la cuptor. încingi cuptorul la 160 de grade Celsius. Presari ceapa pe lângă şi sub pulpa de berbecuţ, apoi torni sucul de rodie.

Acoperi carnea cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor 4 ore. îndepărtezi folia, torni zeama lăsată într-o crăticioară şi adaugi mierea.

Modifici tem­peratura cuptorului la 220° C, acoperi din nou tava cu folie de aluminiu şi mai laşi carnea la cuptor 30 de minute, până se îngroaşă şi devine lipicios.

Torni siropul obţinut peste car­ne şi ceapă şi mai dai totul la cuptor 30 de minute, fără folie, până când glazura începe să bolborosească şi carnea se rumeneşte.

Amesteci iaurtul cu aproape toate seminţele de rodie şi cu frunzele de mentă.

Rupi carnea de berbecuţ în fâşii (va fi suficient de fragedă şi nu vei mai avea nevoie de cuţit) şi o serveşti cu ceapă lipicioasă şi cu sos de iaurt. Presari restul bobiţelor de rodie.

 

Berbecut cu scortisoara, menta si glazura de rodie

Berbecut_cu_scortisoara_menta_si_glazura_de_rodie

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.