Bere de casa fara porumb
PrinteazaBere de casa fara porumb din: malt, zahar, hamei, drojdie de bere, apa
Ingrediente:
- 500g malţ
- 1 kg zahăr
- 20g hamei
- 1 cubuleţ drojdie de bere
- 15 l apă
Mod de preparare:
Hameiul şi malţul se pun la fiert în 15 l apă. Se fierb la foc mic şi apoi se lasă vasul acoperit 2 ore.
Se strecoară şi se adaugă 800g zahăr.
200g zahăr se caramelizează până devine galben auriu, se toarnă peste el puţină apă în care a fiert malţul, se dizolvă şi apoi se adaugă în oala de bere.
Se lasă aceasta să se răcească.
Atunci când este doar puţin călduţă, se adaugă în ea drojdia dizolvată.
Se vântură câteva minute lichidul obţinut şi apoi se poate îmbutelia în sticle care se închid ermetic.
N-am facut niciodata bere in casa, mi se pare mai simplu sa-mi cumpar 😉