Guinness este cea mai celebră marcă de bere neagră din lume şi unul dintre produsele principale ale Irlandei. Deşi se produce sub licenţă şi în numeroase alte ţări, împătimiţii acestei beri negre afirmă că nimic nu se poate compara cu gustul unei halbe proaspete de Guinness, servite într-unul din numeroasele puburi ale Irlandei. Berea are […]
Bere de casa
PrinteazaBere de casa din: apă de izvor, orz prăjit, boabe de porumb, conuri uscate de hamei, drojdie, orez
Ingrediente:
- 15 litri apă de izvor
- 1 kg orz prăjit
- un pumn de boabe de porumb
- un pumn de conuri uscate de hamei
- 50g drojdie
- 500g zahăr
- orez
Mod de preparare:
In 15 litri apă de izvor fierbeţi următoarele ingrediente: 1 kg orz prăjit, un pumn de boabe de porumb şi un pumn de conuri uscate de hamei.
Când boabele sunt fierte, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească puţin.
Dizolvaţi 50g drojdie în puţină apă călduţă, amestecaţi cu puţin lichid fiert şi apoi turnaţi amestecul în oala cu celelalte ingrediente după ce acestea s-au răcit.
Ţineţi vasul acoperit până a doua zi la temperatura camerei, apoi strecuraţi lichidul printr-un tifon sau o sită foarte fină şi îndulciţi-l după plac (minimum 500g zahăr trebuie adăugat).
Turnaţi berea obţinută în sticle în care aţi pus câte 2-3 boabe de orez.
Nu umpleţi total sticlele, lăsaţi spaţiu pentru fermentare. închideţi ermetic sticlele şi depozitaţi-le la rece.
Berea de casă este o băutură efervescentă, face spumă mare la deschiderea sticlei, de aceea, înainte de a deschide o sticlă, pregătiţi paharele, să le aveţi la îndemână.
Se poate întâmpla să sară dopurile, dacă berea fermentează prea tare.
De aceea, este bine să se lege peste dopuri câte o bucată de pânză şi sticlele să nu se ţină la cald.
Altă metodă este ca sticlele să fie puse cu dopul în jos, pe un raft special sau într-un vas mai mare.
Berea de casă are termen de valabilitate de câteva zile, apoi se acreşte.
Este o băutură slab alcoolizată, digestivă, hrănitoare şi foarte răcoritoare, mai ales dacă se ţi ne la rece înainte de servire.
Berea de casă se poate bea la 24 ore după preparare, timp în care, din cauza drojdiei, mai fermen tează.
Pe fundul sticlelor rămân aceste drojdii, care nu trebuie consumate.
Bere de casa
Dintre berile Lager, berea Pils este de cea mai bună calitate. Pils este una dintre acele denumiri de origine geografică căreia i s-a permis, din lipsa unor măsuri de protecţie, să se răspândească pe întregul glob, astfel încât berea Pilsener, Pilsner sau pur şi simplu Pils se produce pretutindeni. Numele provine de la oraşul Pilsen […]
Savurati!
Bravo! Buna