Bere din stafide si orez

Printeaza

Bere din stafide si orez din: miere, stafide, orez, drojdie, apa.

Ingrediente:Bere din stafide si orez

  • 800 g miere sau 1 kg zahar
  • 200 g stafide
  • 300 g orez
  • 10 g drojdie
  • 10 l apa

 

Mod de preparare:

Topeşti zahărul sau mierea în puţină apă, la foc mic. Stafidele şi orezul le adaugi după ce stingi focul. Laşi la răcit 30 de minute şi dizolvi drojdia. Apoi adaugi amestecul în vasul mare în care ai pus 10 l de apă. Laşi vasul în debara, acoperit cu o pânză sau cu un tifon, la temperatura camerei, 7 zile.

Amesteci periodic. Din când în când agiţi puţin, dacă ai posibilitatea să acoperi vasul. In ultima zi laşi la decantat. Berea obţinută o torni în sticle care se închid prin înfiletare şi le laşi la rece 3 zile, iar din când în când se mai deschid capacele, pentru a nu exploda sticlele.

Transferi băutura în alte sticle curate şi mai aştepţi o săptămână pentru finalizarea fermentaţiei. Berea obţinută este mai închisă la culoare, mai acidulată şi cu un procentaj mai mare de alcool (8-10%).

Bere din stafide si orez

Bere din stafide si orez

 

 

2 comentarii

  1. Eu am inteles ca adaug orezul si stafidele in apa deja fierbinte, sper sa fi inteles bine. sper.
    Mai am niste malai cu care nu am ce face. Se poate folosi?
    Multumesc.

  2. @bogdan: ai inteles bine, apa este fierbinte, pentru ca ai dizolvat la foc mic in apa mierea sau zaharul; cu malaiul poti sa faci o mamaliga 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.