Bere de ghimbir
PrinteazaBere de ghimbir din: ghimbir, zahar brun, lamai, sifon, apa minerala, menta.
Ingrediente:
- 140 g ghimbir proaspat
- 4 linguri de zahar brun
- 2-3 lamai
- 1 l de sifon sau apa minerala
- cateva ramurele proaspete de menta
Mod de preparare:
Radeti ghimbirul pe o razatoare mare, adaugati ghimbirul si sucul sau intr-un castron si presarati peste el zaharul.
Indepartati coaja de la 2 lamai cu un instrument de decojit legume, puneti in castronul cu ghimbir si apoi presati si zdrobiti cu un obiect greu, un facalet, timp de 10 secunde.
Stoarceti sucul de la toate cele 3 lamai si turnati cea mai mare parte din suc in acelasi castron.
Turnati deasupra sifonul sau apa minerala. Lasati sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi gustati.
Turnati berea de ghimbir printr-o sita cu ochiuri largi intr-un pahar mare si adaugati multa gheata si cateva ramurele de menta.
Bere de ghimbir
Savurati!
Imi place berea asta 🙂