Berea belgiana De Koninck
PrinteazaFabrica De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei, tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată în zile prestabilite şi, cu programare, se poate participa la o degustare a principalelor produse din catalog.
Printre motivele succesului acestei întreprinderi, se remarcă opţiunea clarvăzătoare de a propune pe piaţă tipul ale, în momentul în care cea mai mare parte a concurenţilor se concentrau pe berile pilsner.
DEGUSTARE
Berea De Koninck Cuvee este supusă unui proces de filtrare la temperaturi joase. Este o bere specială, de culoare chihlimbarie şi cu un gust plăcut, cu aromă de fruct, produsă din conuri naturale de hamei. Spuma este compactă şi persistentă.
Se recomandă a fi consumată la o temperatură de circa 8° C, în combinaţie cu feluri principale din carne, cum ar fi mielul prăjit şi în suc propriu sau stufatul de viţel.
ALTE VARIETATI
Din catalogul amplu al producatorului citam berea chihlimbarie De Koninck, cu o concentratie alcoolica de 5%: este o bere de tip ale cu o aroma moderata, dar placuta, de fruct, cu note de condiment si un usor gust de malt caramelizat.