Berea ţine la distanţă bolile de inimă
PrinteazaVitamina B6 este responsabilă de menţinerea normală a nivelului homocisteinei sangvine, substanţă cunoscută pentru efectele benefice în afecţiunile cardiovasculare
Berea este bogată în multe dintre vitaminele de tip B, precum niacin, riboflavin (B2), pyridoxine (B6), acid folic (B9) şi Cobalamin (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmată prin cercetări care au demonstrat o absorbţie ridicată de vitamine de tip B la introducerea consumului moderat de bere în dietă.
Pe lângă completarea unei diete echilibrate, vitaminele şi mineralele din bere pot avea şi alte beneficii asupra sănătăţii. Cercetări recente arată că persoanele care beau bere prezintă un risc scăzut de a suferi de boli cardiovasculare, comparativ cu cei care beau vin sau alte băuturi spirtoase. Specialiştii spun că vitamina B6 este responsabilă de menţinerea normală a nivelului homocisteinei sangvine, substanţă cunoscută pentru efectele benefice în afecţiunile cardiovasculare.
De asemenea, oamenii de ştiinţă au arătat că alcoolul are un efect de subţiere a sângelui şi reduce tendinţa acestuia de a forma cheaguri, iar consumul moderat de bere este asociat cu schimbări favorabile în profilul lipidic al sângelui.
Mai mult, berea este benefică pentru sănătatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat în Jurnalul de Cercetări Ştiinţifice asupra Alimentaţiei.
Cercetarea, realizată pe 100 de branduri de bere, a relevat faptul că această băutură este bogată în siliciu, provenit din orz, principalul ingredient al berii.
Siliciul întăreşte oasele şi previne osteoporoza. Din acest punct de vedere, specialiştii britanici susţin că berea neagră este cea mai bună. Ei au descoperit că siliciul este încă prezent în bere, chiar şi după procesul de fermentare, sub forma acidului ortosilicic. via