Betisoare de orez cu alune si stafide

Printeaza

Betisoare de orez cu alune si stafide din: orez, lapte, oua, zahar, stafide alune nesarate, coaja de lamaie, scortisoara, rom, zahar praf, faina, ulei, sare.

 

Ingrediente:

  • 300g orez
  • 1l lapte
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 50g stafide
  • 50g de stafide nesarate
  • coada rasa de la 1 lamaie
  • un varf de cutit de scortisoara
  • 1 lingurita de rom
  • 3 linguri zahar praf
  • faina
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Betisoare de orez cu alune si stafide: Fierbeţi orezul în lapte, adăugând puţină sare. Când laptele a fost absorbit în întregime de orez, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit.

După ce s-a răcit complet, amestecaţi orezul cu gălbenuşurile, stafidele, alunele măcinate, coaja de lămâie, zahărul, scorţişoara, romul şi suficientă făină, astfel încât să se obţină un amestec mai tare.

Adăugaţi şi albuşurile bătu­te spumă. Cu o lingură formaţi baghete sau turtiţe şi prăjiţi-le în ulei bine încins.

Scoateti-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea de prisos. Se servesc cu zahăr praf deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.