Prajitura cu ciocolata si bezea din: unt, zahar, ou, vanilie, faina, pesmet, praf de copt, bezea, ciocolata. Ingrediente: 1 bucata unt moale ½ cana zahar 1 ou 1 lingurita vanilie 1 cană faină 1 ceașcă pesmet 1 linguriță praf de copt 200gr bezele 8 patratele ciocolata ¼ cana chips-uri de ciocolata Mod de preparare: Preîncălziți […]
Bezea cu capsune
PrinteazaBezea cu capsune din: albus, zahar, frisca, capsune, lamaie, esenta de migdale.
Pentru foile de bezea:
- 8 albuşuri
- 500 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un kg frişca
- 500 g căpşune
- zeama de la o lămâie
- esenţă de migdale
Mod de preparare:
Se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie şi se bat aproximativ 40 de minute.
Intre timp, se lasă cuptorul să se încălzească la 160°C. Se toarnă foile de bezea pe hârtie de copt şi se bagă în cuptor.
Se coc la început cu uşa cuptorului închisă şi după 15 minute se deschide uşa.
Se lasă să se usuce pe toată suprafaţa şi se scoate din formă, să se răcească treptat.
Se bate şi frişca şi se spală căpşunele. Se pun să se scurgă pe un şervet absorbant şi se taie jumătăţi.
Se stropesc cu zeamă de lămâie şi esenţă de migdale, câteva picături.
După ce s-au răcit foile de bezea, se aranjează pe un platou. Se întinde un strat de frişcă, unul de bezea, unul de căpşune, unul de frişcă şi tot aşa. Se ornează cu frişcă şi căpşune.
Se acoperă şi se lasă la rece, să se înmoaie blatul de bezea. Se serveşte după 5-6 ore.
Bezea cu capsune
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si bezea
Pofta buna!