Bezea cu capsune

Printeaza

Bezea cu capsune din: albus, zahar, frisca, capsune, lamaie, esenta de migdale.

 

Ingrediente:Bezea_cu_capsune

Pentru foile de bezea:

  • 8 albuşuri
  • 500 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un kg frişca
  • 500 g căpşune
  • zeama de la o lămâie
  • esenţă de migdale

 

Mod de preparare:

Se pun albuşurile într-un bol şi se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie şi se bat aproximativ 40 de minute.

Intre timp, se lasă cuptorul să se încălzească la 160°C. Se toarnă foile de bezea pe hârtie de copt şi se bagă în cuptor.

Se coc la început cu uşa cuptorului închisă şi după 15 minute se deschide uşa.

Se lasă să se usuce pe toată suprafaţa şi se scoate din formă, să se răcească treptat.

Se bate şi frişca şi se spală căpşunele. Se pun să se scurgă pe un şervet absorbant şi se taie jumătăţi.

Se stropesc cu zeamă de lămâie şi esenţă de migdale, câteva picături.

După ce s-au răcit foile de bezea, se aranjează pe un platou. Se întinde un strat de frişcă, unul de bezea, unul de căpşune, unul de frişcă şi tot aşa. Se ornează cu frişcă şi căpşune.

Se acoperă şi se lasă la rece, să se înmoaie blatul de bezea. Se serveşte după 5-6 ore.

Bezea cu capsune

Bezea_cu_capsune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si bezea

Prajitura cu ciocolata si bezea din: unt, zahar, ou, vanilie, faina, pesmet, praf de copt, bezea, ciocolata. Ingrediente: 1 bucata unt moale ½ cana zahar 1 ou 1 lingurita vanilie 1 cană faină 1 ceașcă pesmet 1 linguriță praf de copt 200gr bezele 8 patratele ciocolata ¼ cana chips-uri de ciocolata Mod de preparare: Preîncălziți […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.