Bezea crocanta cu capsuni

Printeaza

Bezea crocanta cu capsuni din: albusuri, zahar, amidon, vanilie, otet, capsuni, smantana.

Ingrediente:Bezea crocanta cu capsuni

  • 5 albuşuri la temperatura camerei
  • 300 g de zahăr fin
  • 2 linguriţe de amidon
  • 2 linguriţe de extract de vanilie
  • 2 linguriţe de oţet de vin alb
  • 300 g de căpşuni
  • 400 ml de smântână pentru frişcă
  • 2 linguri de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 140 grade C şi se aşază o foaie de copt pe o tavă mare.

Se bat albuşurile într-un bol curat, până ce se formează vârfuri care se ţin.

Treptat, se adaugă zahărul şi se amestecă bine. După ce acesta este încorporat, se adaugă amidonul, extractul de vanilie şi oţetul.

Amestecul se întinde pe foaia de copt, pe care în prealabil a fost trasat un cerc de mărimea unei farfurii.

Ai grijă, bezeaua se va mări la copt.

Bezeaua se dă la cuptor timp de o oră. Când timpul a expirat, iar bezeaua are o crusta crocantă, cuptorul se închide şi se lasă la răcit cu uşa deschisă. Abia după ce bezeaua s-a răcit (aproximativ o oră şi jumătate) se va scoate din cuptor.

Smântână se bate cu zahărul pudră până se obţine frişca. Căpşunile se spală, se curăţă şi se taie în jumătăţi şi sferturi.

Frişca se întinde peste bezea, iar căpşunile se aşază deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cheesecake cu fragute

Cheesecake cu bezea si biscuiti

Cheesecake cu bezea si biscuiti din: biscuiti, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, gris, bicarbonat, lamaie, albusuri, zahar. Ingrediente: 250 g biscuiti 100 g unt topit 1 kg branza de vaci 250 g zahar 4 oua 3 linguri cu faina 2-3 linguri cu gris 1 lingurita de bicarbonat 1/2 lingurita cu lamaie sau otet […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.