Bezea cu nuci si cacao

Printeaza

Bezea cu nuci si cacao din: oua, zahar, nuci, unt, cacao.

Ingrediente: Bezea cu nuci si cacao

  • 5 ouă
  • 1/2 kg zahăr praf
  • 1/2 kg nuci măcinate
  • 1/2 kg unt
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Se fac două blaturi egale din 5 albuşuri bătute spumă tare, cu 1/4 kg zahăr praf, la care se adaugă 1/4 kg nuci măcinate.

Punem totul la copt pe fundul tăvii, pregătită ca pentru pişcotă, adică unsă şi tapetată cu hârtie pergament.

Fierbem, la aburi, o cremă din 1/4 kg de unt, 1/4 kg zahăr, 5 gălbenuşuri şi după ce s-a răcit, adăugăm 2 linguri cacao amestecată în prealabil cu o parte din zahăr, ca să nu apară cocoloaşe.

Se mai dă un clocot pentru a se îngroşa.

Aranjăm unul din blaturi pe un platou, peste el ungem 1/2 din cremă, punem al doilea blat şi îl ungem cu restul de cremă. Deasupra presărăm nucă măcinată.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.