Bezea cu nuci si cacao
PrinteazaBezea cu nuci si cacao din: oua, zahar, nuci, unt, cacao.
- 5 ouă
- 1/2 kg zahăr praf
- 1/2 kg nuci măcinate
- 1/2 kg unt
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Se fac două blaturi egale din 5 albuşuri bătute spumă tare, cu 1/4 kg zahăr praf, la care se adaugă 1/4 kg nuci măcinate.
Punem totul la copt pe fundul tăvii, pregătită ca pentru pişcotă, adică unsă şi tapetată cu hârtie pergament.
Fierbem, la aburi, o cremă din 1/4 kg de unt, 1/4 kg zahăr, 5 gălbenuşuri şi după ce s-a răcit, adăugăm 2 linguri cacao amestecată în prealabil cu o parte din zahăr, ca să nu apară cocoloaşe.
Se mai dă un clocot pentru a se îngroşa.
Aranjăm unul din blaturi pe un platou, peste el ungem 1/2 din cremă, punem al doilea blat şi îl ungem cu restul de cremă. Deasupra presărăm nucă măcinată.
Pofta buna!