Bezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel
PrinteazaBezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel din: bezea, alune, frisca, zahar pudra, vanilie, zmeura, mure, zahar tos si menta.
- bezea preparată după reţeta de bază
- 50 g alune decojite
- 400 ml frişcă nebătută
- 2 linguri zahăr pudră, cernut
- un baton de vanilie (crestaţi-l în lung şi scoateţi seminţele)
- un pahar de zmeură
- un pahar de mure
- 200 g zahăr tos
- o legătură mică de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2) şi tapetaţi o tavă pentru cuptor de 30 x 10 cm cu hârtie cerată. Apoi preparaţi bezeaua după reţeta de bază.
Cu ajutorul unei spatule, repartizaţi spuma de bezea pe întreaga suprafaţă a tăvii. Introduceţi tava cu atenţie în cuptorul încins şi coaceţi bezeaua timp de o oră, până când devine crocantă în exterior, rămânând moale şi lipicioasă în interior.
Scoateţi bezeaua din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească puţin.
Puneţi alunele într-o tavă şi ţineţi-le la cuptor până când se rumenesc uşor; aveţi grijă să nu se ardă.
Zdrobiţi-le puţin într-un mojar şi puneţi-le deoparte. Bateţi frişca, zahărul pudră cernut şi seminţele de vanilie până când amestecul se întăreşte.
Apăsaţi uşor cu degetul în mijlocul bezelei, făcând o adâncitură. Umpleţi-o cu o parte din alunele zdrobite, apoi adăugaţi nişte fructe şi frişcă bătută cu vanilie.
Continuaţi în acelaşi mod, alternând straturile, până când aţi folosit toate ingredientele.
Puneţi zahărul tos într-o crăticioară, turnaţi 200 ml apă şi aduceţi la fierbere, apoi lăsaţi lichidul să scadă până când se caramelizează.
Turnaţi-l cu atenţie peste bezea şi decoraţi cu frunzuliţe de mentă.
Bezea cu fructe, cremă de vanilie, alune si caramel
Pofta buna!