Bezea cu fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de bezea cu fructe din: smantana, zahar, albusuri, zahar vanilat, amidon de porumb, unt, fructe proaspete si zahar pudra.
- 150 ml smântână dulce
- 200 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriţă amidon de porumb
- 30 g unt
pentru decor:
- fructe proaspete (afine, căpşuni, kiwi)
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă tare şi încorporează treptat zahărul pudră şi zahărul vanilat, amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus. Bate smântână şi dă-o la rece. Imbracă o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt topit şi presară amidonul.
Pune compoziţia de albuşuri într-un poş mare şi formează rozete direct pe hârtia din tavă, realizând spirale înalte de cel puţin 2 cm.
Coace-le 10 minute la 170° C, apoi la foc foarte mic încă 45 de minute, având grijă să nu se închidă prea tare la culoare. Stinge focul şi lasă bezelele să se răcească în cuptor.
Taie căpşunile şi kiwi felii. Când bezelele s-au răcit, acoperă-le cu un strat de frişcă (obţinută din smântână bătută), decorează cu fructe şi presară puţin zahăr pudră.
Ţine bezelele în frigider până când le serveşti.
Bezea cu fructe
Pofta buna!