Bezea cu pere şi ciocolata
PrinteazaO reteta de bezea cu pere si ciocolata din: albusuri, zahar tos, cacao, smantana, zahar pudra, lichior de pere, para si ciocolata amaruie.
- 4 albusuri
- 170 g zahar tos
- 3 linguri cacao
- 200 ml smantana
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri de lichior (preferabil de pere)
- 1 para mare, taiata felii subtiri
- 30 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 1/130 C. Tapetează 2 tăvi de copt cu hârtie pergament Bate albuşurile spumă, apoi adaugă zahărul, câte 1 lingură o dată, bătând până ce spuma devine sticloasă.
Cerne pudra de cacao peste spuma de albuşuri şi încorporeaz-o cât să aibă un aspect marmorat. In tava de copt toarnă cu lingura 8 grămăjoare de spumă, la distanţă de cca 4 cm una de alta.
Cu o lingură fă câte o adâncitură în mijlocul fiecăreia. Coace 1 oră 15 min, stinge cuptorul şi lasă să răcească înăuntru.
Bate smântână până se îngroaşă, adaugă zahărul pudră şi lichiorul, apoi omogenizează. Toarnă câte puţin în mijlocul fiecărei bezele. Ornează cu felii de pară.
Pune ciocolata într-o pungă de plastic, sigileaz-o şi pune-o într-un castron cu apă fierbinte. Ţine-o până se topeşte. Taie punga la un capăt şi şpriţează peste bezea.
Bezea cu pere şi ciocolata
Pofta buna!