Bezea cu zmeura

Printeaza

Bezea cu zmeura din: albusuri, zahar, amidon, otet, frisca, zmeura, ou, esenta de vanilie, fistic.

Ingrediente:

  • 4 albuşuri
  • 225 g zahăr tos
  • 1 linguriţă amidon combinat cu 1 linguriţă otet
  • 3 linguri zmeură congelată uscat, zdrobită
  • 75 ml frişcă lichidă
  • 250 ml cremă de ou – de cumparat
  • 1/2 lingurită esentă de vanilie
  • 300 g zmeură proaspătă
  • 25 g fistic, tocat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 1/130°C. Tapetează cu hărtie de copt două tăvi de copt.

Bate albuşurile spumă cu telul electric la viteză mică pănă cănd spuma incepe să se formeze şi apoi cu viteză maximă.

Adauga zahărul căte 1 lingură deodată, pănă cănd spuma devine lucioasa. Adaugă amidonul si zmeura congelată uscat.

Desenează pe hărtia de copt 3 dreptunghiuri de 25×10 cm.

Umple cornetul cu spuma şi toarna cu ştut plat segmente ca să umpli dreptunghiurile la cuptor 1 oră, apoi opreşte flacăra si lasă tăvile interior să se răcească şi să se usuce.

Bate frisca spumă şi combină cu crema de ou si vanilia. Unge cu jumătate din cantitate un dreptunghi de bezea, presară 1/3 din zmeură şi putin fistic.

Repetă procedeul cu restul foilor de bezea si crema. Ornează cu mini bezele, zmeură si fistic.

Bezea cu zmeura

Bezea_cu_zmeura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.