Bezele cu ciocolata amaruie
PrinteazaBezele cu ciocolata amaruie din: albusuri de ou, zahar pudra, sare, ciocolata amaruie, smantana pentru frisca si cacao.
Ingrediente:
Pentru bezele:
- 3 albuşuri
- 175 g zahăr pudră
- sare
Pentru umplutură:
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 ml smântână pentru frişcă
Pentru decor:
- cacao
Mod de preparare:
Se bat albuşurile bine cu un praf de sare si, când spuma începe să se formeze, se pune o treime din cantitatea de zahăr
. Se măreşte viteza mixerului si apoi se adaugă zahărul încă în 3 sau 4 reprize.
Se pune spuma într-un poş si, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se eliberează mici cantităţi care să formeze o floare.
Se face un mic gol în mijlocul fiecărei flori. Se bagă tava în cuptorul dat la foc mic si lăsat întredeschis timp de trei ore, până ce nu se mai lipesc de deget la atingere. Se lasă apoi la răcit.
Pentru cremă, se fierbe la bain-marie smântână pentru frişcă împreună cu ciocolata.
Nu se lasă să ajungă la punctul de fierbere, ci se ia de pe foc, se amestecă să se topească bine ciocolata, apoi se dă la rece 3-4 ore.
Se scoate de la frigider si se bate cu mixerul până se obţine o cremă spumoasă. Se unesc bezelele două câte două cu cremă şi se presară cacao.
Bezele cu ciocolata amaruie
Pofta buna!