Bezele cu ciocolata si nuca de cocos

Printeaza

Bezele cu ciocolata si nuca de cocos din: zahar, glucoza lichida, apa, albusuri, gelatina, apa, esenta de vanilie, zahar pudra, faina, ulei, ciocolata, nuca de cocos.

Ingrediente pentru bezele: 

  • 450 g zahăr
  • 1 lingură glucoză lichidă
  • 200 ml apă
  • 2 albuşuri
  • 9 foi gelatină şi 140 ml apă
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 5-6 linguri zahăr pudră
  • 5-6 linguri făină
  • ulei pentru tavă

Ingrediente pentru servit:

  • 200 g ciocolată
  • 100-150 g nucă de cocos răzuită

 

 

Mod de preparare:

Zahărul, glucoza si 200 ml apă se pun pe aragaz si se fierb până se obţine un sirop gros.

Gelatina se pune la înmuiat şi apoi se adaugă, cu tot cu apă, în siropul fiert.

Pe măsură ce se bat albuşurile spumă, se toarnă amestecul cu gelatină, mixând în continuu, se pune esenţa şi se mai mixează 5-10 minute.

O tavă de copt se unge, se presară cu zahăr şi făină si se toarnă amestecul cu albuşuri si gelatină.

Se nivelează cu o paletă umezită şi se dă la rece pentru o oră.

Pe masa presărată cu făină amestecată cu zahăr se pune compoziţia de la rece, se modelează si se taie cubuleţe care se trec prin făină amestecată cu zahăr.

După ce s-au făcut toate, se coc 1-2 minute. Se lasă apoi la răcit complet.

Se topeşte ciocolata, se trec bezelele prin ea şi apoi se trec prin nuca de cocos.

Se asază pe suportul de servit.

Bezele cu ciocolata si nuca de cocos

Bezele_cu_ciocolata_si_nuca_de_cocos

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.