Bezele cu cocos si cremă de zmeură
PrinteazaO reteta de bezele cu cocos si crema de zmeura din: albusuri, sare, zahar, zahar pudra, cocos, zmeura si frisca.
- 2 albuşuri
- sare
- 60 g zahăr
- 70 g zahăr pudră
- 3 linguri cocos ras
- 400 g zmeură
- 400 ml frişcă
- 1 plic întăritor de frişcă
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 80 °C. Se prepară compoziţia de bezea: se bate albuşul cu un praf de sare şi se adaugă zahărul, înglobându-l treptat. Se adaugă apoi 60 g zahăr pudră dat prin sită; se bate în continuare, până ce compoziţia străluceşte. Se înglobează 2 linguri de fulgi de cocos.
Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se şpriţează cca 16 batoane de bezea (10-12 cm lungime). Se presară restul de fulgi de cocos şi zahăr pudră; se coc la cuptor circa 2 1/2-3 ore. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
Se bate frisca impreuna cu intaritorul de frisca. Se înglobează 100 g zmeură şi 4 batoane de bezea, zdrobite în prealabil cu furculiţa. Se repartizează compoziţia pe 4 farfurii şi se aşază pe fiecare porţie câte 3 batoane de bezea; se ornează cu restul de zmeură.
Bezele cu cocos si cremă de zmeură
Pofta buna!