Bezele colorate

Printeaza

Bezele colorate din: albusuri, zahar tos, lapte dulce, faina, lamaie, unt, sare si esenta de lamaie.

 

Ingrediente:Bezele_colorate

  • 4 albusuri
  • 480 g zahar tos
  • 125 ml lapte dulce
  • 30 g faina
  • o lamaie
  • 200 g unt
  • 50 g decor de zahar colorat
  • un varf de lingurita cu sare
  • o lingurita cu esenta de lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-o oală se pun la fiert laptele rece amestecat cu făina şi 100 g zahăr tos.

Se fierb la foc mediu, amestecând continuu, ca să nu se lipească până încep să se ingroase si sa arate ca un sos.

Se lasă să se răcească şi când este călduţă se mixează împreună cu untul rmoale.

Se adaugă treptat coaja rasă de lămâie, suc de lămâie duipă gust şi esenţa de lămâie.

Albuşurile se mixează cu restul de zahăr tos rămas, sarea şi sucul de lămâie până se obţine o spumă tare.

Se pune compoziţia într-un pistol pentu fursecuri sau într-o pungă şi se toarnă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc în cuptorul încins cu focul dat la minimum şi uşa întredeschisă pentru două ore, având grijă să nu se ardă.

Se ung cu crema de lamaie, se trec prin decorul de zahar, se lipesc cate doua si se lasa la rece.

Se lasa la rece minimum o ora, ca sa se intareasca si sa nu se desprinda crema.

Bezele colorate

Bezele_colorate

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Bezele cu alune si cafea

Bezele umplute

Bezele umplute din: bezele, sos de ciocolata, alune. Ingrediente: sos de ciocolată – circa 250 g 40 bezele simple – de cumpărat 100 g alune de pădure rumenite şi tocate     Mod de preparare: Unge o minibezea cu o lingură de sos, înmoaie In alune şi lipeşte deasupra altâ bezea. Repetă procedeul cu toată […]

Tort de clatite cu bezele si fructe

Tort de clatite cu bezele si fructe

Tort de clatite cu bezele si fructe din: oua, faina, lapte, apa minerala, ulei, zahar, vanilie, frisca, mascarpone. Ingrediente: 3 ouă medii 250 g făină 400 ml lapte 100 ml apă minerală 2 linguri ulei 1 lingură zahăr 1 linguriţă extract de vanilie 1 praf de sare 170 ml frişcă lichidă 1 lingură zahăr pudră […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.