Bezele Aromate cu Cafea din: albusuri de ou, zahar fin, cafea instant, otet alb, amidon de porumb. Bezelele cu cafea sunt un desert sofisticat și ușor, perfect pentru a încheia o masă specială sau pentru a acompania o ceașcă de cafea. Adăugarea de extract de cafea sau de cafea instantă măcinată transformă albușurile de ou […]
Bezele cu cremă de ciocolată si cireşe
PrinteazaBezele cu cremă de ciocolată si cireşe din: albusuri, zahar pudra, suc de lamaie, ciocolata neagra, smantana, cirese, frunze de menta.
pentru bezele:
- 4 albusuri
- 250 g zahar pudra
- suc de lamaie
pentru umplutura:
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g smantana lichida
- 250 g cirese fara samburi taiate felioare subtiri
pentru decor:
- 50 g ciocolata rasa
- frunzulite de menta proaspata
Mod de preparare:
Se bat albuşurile bine împreună cu zahărul, se adaugă o linguriţă de suc de lămâie şi se continuă baterea până când bezeaua devine solidă.
Din spuma obţinută, cu ajutorul unui poş, se formează grămăjoare într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se bagă la cuptor, la 120CC, pentru o oră.
Intre timp, se prepară crema. Se aduce smântână în punctul de fierbere, după care se ia de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă în bucăţele şi se amestecă până când aceasta se topeşte.
Se lasă vasul un pic la rece, apoi se mixează bine până capătă consistenţa unei creme fine.
După ce au fost lăsate să se răcească, bezelele se ung cu crema de ciocolată pe suprafaţa netedă, se aşază un rând de felioare de cireşe, apoi se lipesc două câte două.
Se ornează cu ciocolată rasă şi cu frunzuliţe de mentă.
Bezele cu cremă de ciocolată si cireşe
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de Bezele cu Nucă de Cocos
Rețetă delicioasă de Bezele cu Nucă de Cocos din: albusuri de ou, zahar, nuca de cocos, esenta de vanilie, sare. Dacă ești în căutarea unei gustări dulci, crocante și cu un aertropical, atunci această rețetă de bezele cu nucă de cocos este exact ceea ce ai nevoie! Am incorporat nucă de cocos rasă în amestecul […]
Pofta buna!