Bezele cu cremă de portocale
PrinteazaBezele cu cremă de portocale din: albusuri, zahar tos, esenta de portocala, gelatina, portocale, frisca, sare, sos de ciocolata, sos de visine, fistic.
- 5 albusuri
- 350 g zahar tos
- o lingurita cu esenta de portocala
- 10 g gelatina alimentara
- 4 portocale
- 400 ml frisca
- un sfert de lingurita cu sare
- sos de ciocolata
- sos de menta
- sos de visine
- fistic
Mod de preparare:
Albuşurile se mixează într-un bol împreună cu sarea şi 250 g zahăr tos până îşi dublează volumul şi nu se mai simt granulele de zahăr.
Se umple o pungă sau un pistol pentru fursecuri cu compoziţie, se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins cu focul dat la minimum.
Se ţin până ce încep să devină aurii, se opreşte focul, se întredeschide uşa şi se mai lasă zece minute. Portocalele se spală, se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici, iar coaja se pune într-un bol.
Gelatina se pune la înmuiat în puţin suc de portocale, apoi se topeşte la bain-marie.
Se adaugă sucul de portocale rămas, gelatina dizolvată şi zahărul tos rămas. Se amestecă până se dizolvă, se adaugă frişca mixată şi se amestecă uşor până se omogenizează ingredientele. Se introduce crema la rece o oră, se amestecă, se ung bezelele cu cremă şi se unesc două câte două.
Se servesc ca atare, cu sos de ciocolata, sos de visine sau sos de menta si fistic presarat.
Bezele cu cremă de portocale
Pofta buna!